159 bilar på Terräng Touring Skillingaryd

  Terräng Touring Skillingaryd helgen 17-18 november 2001 lockade hela 159 bilar! En jättehöjning jämfört med fjolårets 120 bilar - och bara 3 bilar från Strängnäs-rekordet på 162 fordon.
  Det blev en verklig toppenhelg med massor av bilar, många nya ansikten, terräng som passar alla, och så strålade väder. Många nybörjare fick utbildning.
  Terräng Touring arrangeras av Svenska Bilsportförbundet och KAK i samarbete med Armén och lokala motorklubbar.
  Klicka på bilderna så får du dem uppförstorade med bildtext.


  Terräng Touring Skillingaryd blev precis som en touringutbildning ska vara. Massor av bilar, många nybörjare, trevlig och skonsam terräng som passar alla, och så härligt väder med strålande sol. Tänk om varje dag i livet vore så här!
  Vi hade på känn att det skulle bli mycket bilar. Telefonsamtalen och mailen var många, Ba'Zuki-klubben hade årsmöte samtidigt - och så visste alla att detta var årets sista Terräng Touring då Prästtomta 1-2 december ställts in på grund av militära övningar.
  TT Skillingaryd har legat på 80-100 bilar i alla år. I fjol smällde det till med 120 fordon vilket blev all-time-high för Terräng Touring. Och i år dundrade det alltså till med hela 159 ekipage. Det hade bara behövts fyra bilar till för att slå "08-orna" i Strängnäs, som nu har TT-rekordet på 162 bilar. Därmed börjar Terräng Touring nafsa etablerade storträffar som Kättilstorp och Villingsberg i hasorna.

  Många Suzuki 4WD

  Suzuki-klubben Ba'Zuki (Bara Suzuki) hade som sagt årsmöte och storträff samtidigt vilket bidrog till en mängd Suzuki-bilar på TT Skillingaryd. Det kom hela 46 Suzuki 4WD, vilket är en bil mer än på klubbens egna första renodlade Suzuki-träff i somras! Därmed blev det i Skillingaryd den största samlingen Suzuki 4WD hittills i Sverige!
  Intressant är dock att Land Rover inte var långt efter med hela 36 bilar, tack vare fin uppslutning från Svensk Land Rover Klubbs småländska region.
  Äldsta Land Rovern var Bankeryd-bon Sam Sjöstedts LR Serie I "80" 1953. Nyaste var Hok-invånarna Alexander och Claes Nords LR Defender dubbelhytt pickup 2001, som endast gått 37 mil! Ett bevis på att man törs ta sin nya terrängbil till Terräng Touring-utbildning.

  Tuff brud

  Yngsta föraren var blott 16-åriga Linn Brandes från närbelägna Månsarp som övningskörde i en Mercedes Geländewagen 230 1982, tillsammans med Britta Svensson. Terräng Touring är ett utmärkt säkert tillfälle att övningsköra eftersom farterna är så låga i skogen. Samtidigt lär man sig handskas med sin bil under extrema körförhållanden med sidolutningar och branta backar.
  Linn är en tuff brud i lerinpackning! Hon tävlande och fullföljde i urtuffa South Swedish Offroad Challenge tidigare i höstas! Ett "mandomsprov" där många av männen gav upp i de tuffa proven mitt i natten. Tidigare var det far och son som stod för familjen Brandes offroadprofil - nu är det mot och dotter!

  Winch-utbildning

  Vid den traditionella Warn winch-utbildningen med Mitsubishi-ledarbilen fick Anders Rosén från Uppsala utföra riggning och winchning under träffledare Peter Öjerskog ledning. Kompisen K-E Eriksson agerade förare. Anders har nu själv köpt en Warn-winch till sin Land Rover 110 CSW 2001!
  Vi hade ovanligt många prylar från våra sponsorer att lotta ut under säsongsfinalen. Främst T-shirts, vinjackor, ryggsäckar och kepsar från Warn och Dunlop. Vi hade så mycket prylar att samtliga närvarande på avslutning på söndagen fick var sin pryl!
  Terräng Touring Skillingaryd bevakades väl av massmedia. TV4 Jönköping Borås filmande och visade ett trevlig inslag på måndagsmorgonen. Regionens dominerande tidningar - Jönköpings-Posten och Värmamo Nyheter - hade stora reportage. En fin reklam för vår hobby!

  1.250 fordon

  Terräng Touring 2001 lockade drygt 800 bilar. Till detta kommer 440 fordon på Sweden Offroad Tour. Det hade blivit ännu fler bilar om inte Terräng Touring Rosersberg flyttats till nästa år och TT Prästtomta ställts in på grund av militära övningar. Men 1.250 bilar med förare är en fantastisk fin siffra.
  I mars 2002 kommer militären att lämna besked ifall vi får fortsätta köra civilt på militära terrängbanor. Svenska Bilsportförbundet är mycket optimistiska om att vi får fortsätta. I väntan på besked kör vi på privata marker, nästa touring är exempelvis i Rosersberg, norr om Stockholm, 20-21 januari 2002. Och Sweden Offroad Tour körs 6-21 juli 2002. Välkommen!

  < TILLBAKA